Начало Новини Актуално Автобусни превози ще вози... засега

Автобусни превози ще вози... засега

Актуално

Внесохме в Община Стара Загора изискуема към момента гаранция от 25 000 лв. като добро обслужване на превозваческия договор с Община Стара Загора. Имаме още 14-дневен срок, в който ще решим дали останалата санкция (б.р. - за неизпълнени курсове по общинската, областната и републиканската транспортна схема за февруари 2012 г.

Общината наложи санкция на превозвача в размер на 89 600 лв.) ще бъде оспорвана в съда, или ще водим преговори за разсрочено плащане. Това заяви снощи за Старозагорски новини управителят на Автобусни превози Ангел Делчев. Той допълни, че частната фирма има твърдото намерение да продължи да изпълнява транспортните услуги на община Стара Загора, по силата на сключения през 2009 г. договор, пише вестник Старозагорски новини.

Ресорният зам.-кмет Йордан Николов потвърди пред медията, че въпросните пари вече са получени, но е категоричен, че Общината няма да отстъпи - нито по повод размера на наложената санкция, нито за изпълнението й. В понеделник общинското ръководство ще реши как ще процедира по казуса.

По-рано вчера кметът Живко Тодоров отрече за преговори с Юнион-Ивкони и заяви: Във време, в което сме заплашени да останем без превозвач, е съвсем естествено Общината да потърси алтернатива. Не сме влизали в предварителни договорки с никого. Тодоров опроверга и слуховете, че ако друга фирма поеме транспортните линии, цената на билета ще се повиши, а Общината ще плаща цена за километър. Подобни слухове са безпочвени. Има решение на Общинския съвет, което се изпълнява, няма подобни договорки.

Общинското ръководство всячески даде повод да се разбере, че компромиси няма да има. С две думи - договорът, подписан между Автобусни превози и Общината през февруари 2009 г., трябва да се изпълнява с всичките му клаузи. Целта е защита на интересите на гражданите на община Стара Загора, а не частнособственически.

Още новини