Начало Новини Актуално Австрийска компания подаде жалба за търга за автомагистрала Тракия

Австрийска компания подаде жалба за търга за автомагистрала Тракия

Актуално

Жалба срещу търга за автомагистрала Тракия е внесла в сряда австрийската компания “Щрабаг” в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). По нея все още не е започнало производство от антимонополния орган. Жалбата е заради отстраняването на “Щрабаг” от търга.

Освен тях от наддаването отпаднаха още трима кандидати - консорциум “Български автомагистрали”, турската “Доуш иншаат” и хърватско-българският консорциум “Конструктор Тракия”. Засега те не са предприели действия срещу решението на тръжната комисия да ги отстрани.
Според юристи нямало смисъл да се внася жалба в КЗК преди комисията в търга да е предоставила писмено мотивите си за отстраняване. Те ще бъдат съобщени, след като бъде избран победител в конкурса, стана ясно от думите на председателя на тръжната комисия Димитър Маргаритов миналия петък при отварянето на ценовите оферти в конкурса, пише вестник Труд.
Тогава предложенията на четиримата отстранени кандидати не бяха отворени. От оставените в наддаването четири фирми най-ниска цена предложи Обединение “Магистрала Трейс” - 137,8 млн. лв. Останалите кандидати оферираха от 2 до 3 пъти по-високи цени.

Още новини