Начало Новини Актуално Аватар в Стара Загора

Аватар в Стара Загора

Актуално

Park mall - Стара Загора

На 17 декември 2009 г. в Стара Загора се състоя премиерата на дъгоочаквания 3D хит на Джеймс Камерън Аватар. Прожекциите и в следващите дни са в Кино Арена - Park mall. Филмът е фантастична сага, която проследява историята на Джейк Скъли, парализиран бивш морски пехотинец, който е изпратен с мисия в красивия, но опасен свят на Пандора.

Премиерна дата в България: 17-12-2009 г.
Производител: 20th Century Fox Film Corporation, Lightstorm Enterteiment
Световен разпространител:  20th Century Fox
Оригинално заглавие: AVATAR
Националност: САЩ
Световна премиера: 17-12-2009 г.
Времетраене: 146 мин.

Режисьор: Джеймс Камерън
Сценаристи: Джеймс Камерън
Продуценти: Джеймс Камерън, Джон Ландау
Оператор: Мауро Фиоре, Винсе Пейс
Музика: Джемс Хорнер
В ролите: Сам Уоргтингтън, Сигърни Уивър, Зоуи Салдана, Мишел Родригес, Стивън Ланг, Джовани Рибизи и др.

Часове на прожекциите в Кино Арена - Park mall - в Зала 4 - 11:30, 13:00, 14:40, 16:10, 17:50, 19:20, 21:00, 22:30
avatar

Park mall - Стара Загора


За филма:

Филмът проследява историята на Джейк Скъли, парализиран бивш морски пехотинец, който е изпратен в красивия, но опасен свят на Пандора да помогне на минна корпорация да събере минерал, наречен "унобтаниум"! Хората не могат да дишат въздуха на Пандора, така че те пътуват и работят в специални метални кислородни костюми. Пандора има местно население от нейвита – раса, представляваща шестметрови хуманоидни сини същества, които нямат никакъв интерес да помагат на хората в тяхното начинание на Пандора.

Корпорацията създава хибридно същество от ДНК-то на човек и нейви, което се контролира от съзнанието на оператор-човек. Новополученото същество се нарича АВАТАР! Проблемите идват, когато всички същества на планетата Пандора, животни, растения, нейвита, осъзнават, че хората трябва да напуснат техния свят и започват да използват всички сили за осъществяването на тази цел.

Хората са принудени да се борят за оцеляването си на Пандора и насред тази борба е захвърлен Джейк Съли (Сам Уортингтън "Терминатор Спасение"). Докато живее сред местните на Пандора, Съли сменя позициите и и помага на нейвитата да поведат революционна борба за премахване на хората и Аватарите от лицето на Пандора!

Уловката е, че когато Съли е в своя Аватар, той е напълно мобилен, когато е под формата на човек, той е прикован за инвалидна количка. Това е една морална дилема, с която ще трябва да се справи, а неговото пътешествие през света на Пандора, ще реши съдбата и на двата свята!


Още новини