Начало Новини Актуално Авария блокира работата на Централна поща в Стара Загора

Авария блокира работата на Централна поща в Стара Загора

Актуално

Авария в ел.захранването прекрати часове наред вчера работата на Пощата в Стара Загора. От старта на работния ден до следобед - около 14.00 часа, се образуваха опашки от десетки граждани, негодуващи, че не могат да си платят тока, телефоните или да извършат парични преводи.

Повредата се оказала прекъсване на ел.захранването на компютрите в паричния салон на втория етаж. Там се извършват инкасиране на сметки, парични преводи и изплащане на пенсии. Заради аварията пенсии се изплащаха пред единственото работещо колетно гише на първия етаж, както и в салона под орела, където се оформиха огромни опашки.
Проблемът е авария на ЕVN и техни екипи работят от сутринта по отстраняването му, съобщиха служители от Пощата. На противоположното мнение обаче бяха от доставчика на ток, които дори не знаеха за проблема.
Едва към 14.30 часа усилията ни да се свържем с ръководителя на офиса Даниела Георгиева дадоха резултат и тя сподели: Вярно е, че към 9-9.30 часа възникна проблем в Токозахранване, който колегите отстраняваха до 14 часа. В 14.10 часа заработи целият салон на колетното и неработещ остана паричният салон на втория етаж и записите. От Токозахранване увериха, че до половин час ще ликвидират напълно аварията, чиято причина не ми е известна. Използвам случая да се извиня за причиненото неудобство на стотиците граждани!

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини