Начало Новини Актуално Атрактивна среща, част от кампанията #ПърваРабота, ще се проведе в Стара Загора на 13 юли

В Стара Загора ще бъде даден старт на кампанията #Първа работа на Програма Развитие на човешките ресурси

Актуално

На 13 юли (сряда) от 18:00 часа в Културен център-Стара Загора ще бъде даден старт на Националната кампания #Първа работа. Кампанията се организира от Програма Развитие на човешките ресурси (2021-2027) към Министерството на труда и социалната политика в партньорство с литературния формат Пощенска кутия за приказки. Откриващото събитие в Стара Загора се провежда със съдействието на Община Стара Загора.

#Първа работа е част от Европейската година на младежта и има за цел да провокира младите хора до 29-годишна възраст да споделят своите очаквания, надежди и предизвикателства, пред които се изправят, по време на професионалната си реализация. Десетки младежи се включиха в литературния конкурс на тема #Първа работа, а най-добрите творби ще бъдат прочетени на сцената от популярни личности от киното, театъра, музиката, журналистиката и спорта.

На сцената в Стара Загора като посланици на Европейската година на младежта ще се включат актьорите Мая Бежанска, Яна Маринова и Стефан А. Щерев, поетите Мария Донева и Йордан Пеев, както и журналистът Камен Алипиев-Кедъра.

На 13 юли от 17:45 часа във фоайето пред Голямата зала в Културен център-Стара Загора ще се проведе кратък брифинг за медиите, на който ще бъдат представени целите на кампанията. В брифинга ще участва заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев.

 

График на събитията от кампанията #Първа работа

  • Стара Загора - 13 юли (сряда) от 18:00 часа в Културен център Стара Загора;
  • Варна - 23 юли (събота) от 18:00 часа в Градска художествена галерия Борис Георгиев;
  • Пловдив - 30 юли (събота) от 19:00 часа в Лятно кино Орфей;
  • Видин - 3 август (сряда) от 18:00 часа в Драматичен театър Владимир Трендафилов;
  • Русе - 5 август (петък) от 18:00 часа в Доходното здание;
  • Созопол - 12 август (петък) от 20:30 часа в Амфитеатъра;
  • София - 8 септември (четвъртък) от 18:00 часа в Сити Марк Арт Център.

Още новини