Начало Новини Актуално Ате Пласт със сертификат за инвестиция клас А с проект за 10 млн. лева

Ате Пласт със сертификат за инвестиция клас А с проект за 10 млн. лева

Актуално

Ате Пласт ООД получи сертификат за инвестиция клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Старозагорската компания, производител на гъвкави полимерни фолиа и опаковки за индустрията, е сертифицирана за проекта Разширение на съществуващо производство чрез изграждане на нов завод за производство на флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки.

Проектът е на обща стойност 10 млн. лв. и се предвижда да бъде реализиран в рамките на 3 години. Инвестицията ще позволи разкриването на още 35 нови работни места за региона Стара Загора. Предвижда се новият завод за печатни изделия върху гъвкави фолиа, използвани най-вече в хранително-вкусовата индустрия, да бъде изграден в Индустриална зона Загоре.

С новата инвестиция се надяваме да удвоим капацитета си за печатни опаковки, отговаряйки на търсенето на българския и чуждестранен пазар - сподели Мария Жекова, управител на Ате Пласт ООД.

Предимството на нашата печатница е в това, че сами си произвеждаме полиетилиена, знаем най-добре кое фолио на коя машина да използваме и на каква скорост, а това ни позволява да повишим производителността на своите клиенти - добави още Теодора Желязкова, маркетинг директор на Ате Пласт ООД.

Ате Пласт ООД е ориентирана към новостите и водещите тенденции и решения в опаковъчната индустрия. Компанията непрекъснато инвестира в нови по-икономични технологични линии, както в разширяване на базата и складовите пространства, което им позволяват да бъдат по-гъвкави и им дава възможност да предоставят по-къси срокове на своите клиенти.

Ате Пласт ООД e водещ производител на гъвкави полимерни фолиа и опаковки за индустрията. Широката производствена гама на Ате Пласт включва фолиа и опаковки за хранително-вкусовата, строителната, мебелната, хигиенната и санитарна промишленост. Компанията разполага с монослойни и многослойни раздувни екструдерни линии, широк набор от конфекциониращи автомати, флексопечатни машини и кашираща машина. В своето продуктово портфолио фирмата предлага и 4 варианта на зелени опаковъчни изделия, които ще намалят замърсяването на околната среда и ще изпълнят новите изисквания на потребителите за по-устойчиво развитие.

Още новини