Начало Новини Актуално Ате Пласт отбеляза Деня на Земята спасявайки 100 дръвчета!

Ате Пласт отбеляза Деня на Земята спасявайки 100 дръвчета!

Актуално

100 чинара бяха спасени от изсъхване и дарени от Ате Пласт ООД на старозагорски села и организации. Чинарите са били извадени от местен разсадник за поръчка, която е отпаднала. Веднага щом разбрахме, без да се замисляме, купихме всичките дръвчета. Чудесно е, че това съвпадна с Деня на Земята, сякаш има някаква символика. Поради невъзможността толкова бързо да се организираме и да ги засадим ние със служителите си, решихме да ги подарим, за да може максимално скоро да бъдат обгрижени. Общинските съветници на ГЕРБ се включиха и разпределиха дръвчетата по старозагорските села, за които отговарят. Обадих се и на местни организации и те откликнаха с радост. сподели Мария Жекова, управител на Ате Пласт ООД.

Хан Аспарухово, Кадиево, Хрищени, Средногорово, Старозагорски бани, Дълбоки, Горно Ботево, Еленино, Лозен, Пряпорец, Пъстрово, както Зонта клуб Стара Загора и детската градина в кв. Железник заявиха желание и готовност да засядят дръвчетата и да се грижат за тях.

Това се случва само седмица след повторната акция на Ате Пласт, чиито сужители и мениджмънт почистиха района около техния Завод за екструдиране и конфекция, като отново бяха събрани десетки чували с боклуци.

 Лична отговорност на всеки един от нас е да опазваме и да се грижим за околната среда и това трябва да е наш приоритет ежедневно, а не само в дни като днешния заяви още Мария Жекова.

Още новини