Начало Новини Актуално Атака - Стара Загора, призовава отцепниците да напуснат парламента

Атака - Стара Загора, призовава отцепниците да напуснат парламента

Актуално

Във връзка с поредните напуснали парламентарната група на Атака лица, ние, активистите на Атака - Стара Загора, призоваваме всички отцепници - народни представители, незабавно да напуснат Народното събрание и партията, се казва в разпространената декларация на Общинския сбор на ПП Атака в Стара Загора.

В нея се припомня, че с гласовете на 22 хиляди гласоподаватели от област Стара Загора в Народното събрание е влязъл Петър Хлебаров, а напускането на групата, обявено преди седмица, е окачествено като груба подмяна и поругаване на идеите на българския национализъм и надеждата на избирателите за промяна. Според старозагорските атакисти неговото оставане в най-високата институция на държавата е недопустимо, тъй като той вече представлява единствено себе си.

Влизайки в парламента, депутатът Хлебаров получи от избирателите си нож за подарък и просълзен се закле, че ако напусне Атака, той ще си направи харакири с него... На съвещателния сбор преди броени дни той декларира своята вярност към Атака и възхищение от личността на Волен Сидеров, се припомня още в документа.
В него са изложени и обвиненията срещу напусналия групата депутат. За повече от две години от мандата той не е намерил време за срещи с избиратели, нито възможност да помогне на партийните структури методически или финансово, нито да бъде истински посредник между областта и парламента, отчитат старозагорските последователи на Волен Сидеров. Те твърдят, че малкото питания, които депутатът Хлебаров е поставил, са били написани от тях. Освен това за този период той не е направил нито един отчет за работата си като депутат, нито за дейността си като председател на Контролния сбор на партията пред областта. След Националния сбор на Атака старозагорският депутат е бил призован да напусне парламента и да не присвоява партийната субсидия, но той заявил, че няма да го направи.  
Според старозагорските националисти на фона на сериозната икономическа криза, лошия статут на българина и обезлюдяването, обезродяването и обезверяването на България, нездравият интерес към ставащото в Атака отклонява общественото мнение от сериозните проблеми като бедност, безработица, безперспективност, корупция.
Декларацията завършва с призив към депутати отцепници, ако имат дори и капка достойнство, в което дълбоко се съмняваме, да напуснат Народното събрание, за да влязат на тяхно място следващите в листите. Защото ако не беше Атака и Волен Сидеров - щяха да гледат парламента само на картичка! Тях никой не ги е чувал и виждал преди - бързо ще ги забрави и сега, категорични са от старозагорската организация.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини