Начало Новини Актуално Асоциацията на обществените фондации в България награди Дарителите на годината

Асоциацията на обществените фондации в България награди Дарителите на годината

Актуално
Награди Дарител на годината

Във Варна се проведе петата поред церемония по връчване на наградите Дарител на годината 2010, организирана от Асоциацията на обществените фондации в България. Гости на събитието бяха Министърът на физическото възпитание и спорта - Свилен Нейков и заместник кметът на Община Варна - Коста Базитов. Поздравителен адрес изпрати социалният министър Тотю Младенов.

Председателят на Управителния съвет на АОФБ, Хартюн Ашикян, отправи приветствие към гостите и откри церемонията по връчване на наградите.

Статуетка и грамота Дарител на годината 2010, получиха:

Wooden Elf - Детска инициативна група за иницииране и реализиране на най-ефективната дарителска кампания за 2010 година към „Обществен фонд – Чепеларе.

Булагро АД - Наградата се връчва за цялостна подкрепа към Обществен дарителски фонд – Стара Загора. Булагро АД участва във всички дарителски кампании на старозагорския фонд и със своя пример, допринася за привличането на много други корпоративни дарители и за развитието на филантропията на местно ниво.

Ем енд И Стил ЕООД - Традиционен дарител на Обществен благотворителен фонд – Благоевград в подкрепа на извън училищните средства за социално включване.

Загорка АД – Наградата се връчва на Загорка АД за разработване на дарителската програма Създаваме по-добро бъдеще в размер на 100 000 лева за подкрепа на гражданските организации в Старозагорска област. Дарителската програма се реализира от „Обществен дарителски фонд – Стара Загора.

Колев – 1990 ЕООД – Наградата се връчва за принос към набирането на постоянен капитал на Обществена фондация Мостове над Тунджа –Ямбол.

Донка Атанасова (посмъртно) – Наградата се връчва за личен принос към цялостната дейност и за подкрепа на всички инициативи на Обществена фондация  Мостове над Тунджа-Ямбол.

Д-р Любомир Бойчев – Наградата се връчва за цялостната му работа по възраждане на филантропията в Тутракан и включването във всички дарителски кампании на Обществен дарителски фонд – Тутракан.

Илия Дичев - Наградата се връчва за подкрепа към Обществен дарителски фонд – Стара Загора за реализация на проекти в социални домове и училища в Стара Загора.

Илиян Генков – Наградата се връчва за подкрепа дейността на „Обществен дарителски фонд – Габрово.

Надежда Кузерманова - Наградата се връчва за цялостен принос към Обществен фонд – Пазарджик и насърчаване на дарителството в развитието на неправителствения сектор в региона.

Русиян Цибрански - Наградата се връчва за основаване на поименен фонд Хернани Цибрански към Обществен фонд-Лом, от който се присъжда годишна награда за изкуство и култура.

Стойо Стоев - Наградата се връчва за цялостен принос за институционалното израстване и устойчивото развитие на Обществена фондация Мостове над Тунджа-Ямбол.

Стояна Пенова - Наградата се връчва за принос в утвърждаването на фондация Обществен фонд – Пазарджик като водеща НПО и единствена гранторазпределяща организация в региона.

В рамките на церемонията новоучредената Фондация За гражданите на Варна, която беше домакин на събитието, връчи благодарствени грамоти на първите си дарители сред които:

Проф. Анелия Клисарова, ректор на Медицински университет - Варна

И корпоративни дарители:
Транспортно спедиторска кантора ООД с управител Борислав Гуцанов
МТГ Делфин, Калояна Димитрова
Солвей Соди АД и други

Варна Асоциация на обществените фондации в България Асоциация на обществените фондации в България Асоциация на обществените фондации в България

Още новини