Начало Новини Актуално Артилерийските казарми стават жилищно-спортен комплекс

Артилерийските казарми стават жилищно-спортен комплекс

Актуално

Един голям район на град Стара Загора вече ще се развива в друга посока, стана ясно на вчерашната сесия на ОбС. Това се случи благодарение на решението на Министерството на отбраната да промени статута на бившите Артилерийски казарми от терен със специално предназначение за военни цели в гражданска територия.
Промяната е в резултат на съгласуване на актуализирания Общ устройствен план на Стара Загора с военното министерство.

То остава собственик на парцела, но се отказва от статута на терен със специално предназначение, т.е. на това място няма да се изпълнява повече военна дейност, информира вестник Старозагорски новини.
"Една от най-натоварените улици в областния град - ул. "Христо Ботев", в горния си край най-сетне се "отпуши", уточни за медията ни зам.-кметът по строителството проф. Димитър Динев. На юг от продължението й ще има жилищна зона. Министерството ще прецени дали ще продава, или ще дава под наем имотите. На изток на терена има предвидено петно за изграждане на голяма универсална спортна зала, ако, разбира се, Общинският съвет се произнесе положително по предложението.
Успоредно на бул. "Цар Симеон Велики" ще има малка градска градина, около която ще бъде обособен нов микроцентър. Военното общежитие, което е от западната страна, също е предвидено за жилищно строителство.

Още новини