Начало Новини Актуално Арт панаир за децата организират в Стара Загора

Арт панаир за децата организират в Стара Загора

Актуално
1панаир за деца minНад 30 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в Стара Загора. Той ще се проведе на 30 юни и 1 юли в Парк 5-ти октомври (Градската градина). Инициативата се реализира от Фондация Изиарт, благодарение на подкрепата на Община Стара Загора.
Работилниците ще се провеждат в двата дни от уикенда между 10.00 ч. и 18.00 ч, както в градската градина, в Регионален исторически музей, в Художествена галерия (само събота), където ще има специални игри за посетителите.
За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство и др.
Музикалното ателие тази година ще е посветено на цигулката и всеки посетител ще разбере как се свири на цигулка и да опита сам.В рамките на събитието ще бъде изграден кът, посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, на което ще се пише с глаголица и ателие с мозайки от Стара Загора.
За най-любопитните ще има и хармонограф - устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения.
По традиция ще бъде показан и истински противопожарен автомобил, на който малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Още новини