Начало Новини Актуално Арт инициатива за популяризиране на доброволчеството ще се проведе в Стара Загора

Арт инициатива за популяризиране на доброволчеството ще се проведе в Стара Загора

Актуално
Плакат

Сдружение за съвременно изкуство и култура Различният поглед и Центърът за европейски инициативи организират на 13 юли арт вечер на открито на поляната западно от игрищата за бадминтон в парк Митрополит Методий Кусев (Аязмото).

Инициативата е в рамките на проект Посланици на доброволчеството, който се провежда едновременно в 9 български града под координацията на CVS – България и с финансовата подкрепа на Национален център Европейски младежки програми и инициативи (НЦЕМПИ).

Основна цел на проекта е популяризиране идеята за младежкото доброволчество и подобряване на местния капацитет за иницииране на доброволчески инициативи.

Старозагорската арт проява ще бъде под мотото Доброволец – защо? и ще стартира в 20,00 часа с поп-концерт и джем-сешън, организиран от доброволците на Центъра за европейски инициативи. В 21,30 часа доброволците на Сдружение за съвременно изкуство и култура Различният поглед, ще прожектират младежкия филм Микрофонът, представящ ърбън културата на град Александрия в Египет. Филмът е последният в програмата на тази седмичния филмов фестивал Градска среда, провеждащ се в кино Различният Комсомол. Участващите в инициативата млади хора от Гърция, Испания, Сърбия, Македония, Франция, Украйна, Англия, Япония и България ще споделят своите разбирания за доброволчеството и ползите, които то носи както за местната общност, така и в личностен план за самите младежи.

Събитието ще бъде предшествано от серия акции с раздаване на листовки и беседване с минувачите по централните улици на Стара Загора на 12 и 13 юли.

Флаер

Още новини