Начало Новини Актуално АРИР - Стара Загора разработи безплатна платформа за обучение по стратегическо планиране

АРИР - Стара Загора разработи безплатна платформа за обучение по стратегическо планиране

Актуално
АРИР - Стара Загора

Агенцията за регионално икономическо развитие - Стара Загора (АРИР) отбеляза 15-тия си рождения си ден с международна заключителна конференция на проекта Strategy-Train, в който АРИР участва съвместно със 7 европейски партньора от 6 държави-членки на Европейския съюз. В рамките на проекта е разработена онлайн платформа за обучение по стратегическо планиране на микро, малки и средни фирми.

Тази форма спестява време и средства на предприемачите и повишава тяхната компетентност при управлението на фирмата. Платформата е общодостъпна и е преведена на български език.
Използването на онлайн платформата за обучение по стратегическо планиране на микро, малки и средни предприятия, разработена по проекта Strategy-Train е безплатно.
За да бъде максимално полезна на предприемачите е необходима регистрация, която осигурява попълване на тест за нивото на умения и познания на съответното лице в областта на стратегическото планиране, каза изпълнителният директор на АРИР - Стара Загора Румяна Грозева.
След като предприемачът проведе своето онлайн обучение има възможност отново да направи тест, за да провери придобитите знания и да сравни резултатите от предходния тест.Румяна Грозева
През 15-годишната си история Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора е реализирала и партнирала при изпълнението на редица проекти в помощ на бизнеса и в подкрепа на обучението.
Агенцията работи успешно с областна администрация, с 11-те общини от региона на Стара Загора, с Търговско-промишлена палата - Стара Загора, с други неправителствени организации и с бизнеса.
АРИР е поканена на работна среща с министъра по еврофондовете Томислав Дончев. Един от основните акценти, който ще поставим е по-бързото изплащане на средствата по европейски проекти - процес, който все още е много бавен и затруднява изпълнителите на проекти, каза Румяна Грозева.
Ще бъде поставен и въпросът за създаване на фондове с безлихвено или нисколихвено кредитиране за малките предприятия и за общините, кандидатстващи по европейски програми.
Агенцията работи по проект на германското правителство - за следващия планов период агенциите за икономическо развитие да бъдат разпределители на средства от структурните фондове на регионално ниво, което също би улеснило процедурите.

АРИР, международна конференция, Стара Загора

АРИР, международна конференция

Още новини