Начало Новини Предстоящо Архитектурен конкурс за Реконструкция, благоустрояване и подобряване на градската среда

Архитектурен конкурс за Реконструкция, благоустрояване и подобряване на градската среда

Предстоящо

Община Стара Загора започва подготовката на архитектурен конкурс за Реконструкция, благоустрояване и подобряване на градската среда на ул. Пазарска и площадното пространство, заключено между бул. Цар Симеон Велики, бул. Руски, ул. Св. Княз Борис и ул. Кольо Ганчев.

Територията се намира между двата градски парка – Александър Стамболийски /Алана/ и 5-ми октомври. Характеризира се основно с Общинския пазар  на гр. Стара Загора, разположен в най-централната градска част, в непосредствена близост до пешеходната улица на града и основните  административни сгради.

Във връзка с подготовката на заданието за конкурса се провежда Предварително проучване, резултатите от което ще послужат за дефиниране на предизвикателствата и проблемите в зоната.

Проучването ще се проведе в две части:

  • Анкета насочена към експерти в областта на архитектурата, градското планиране и други, пряко заинтересовани браншове, които ще изразят професионалното си становище - https://forms.gle/bF6KegvEEEkRdkwf7  
  • Анкета - публично допитване до жителите на Стара Загора - https://forms.gle/hQvaXn8L56WEYLte9

Можете да следите развитието на подготовката на електронната страница на конкурса https://competition.bg/marketzone

Всички желаещи да се включват в публичната дискусия и обявяване на началото на проучването, могат да присъстват на 07.02.2024 г. от 18 часа в залата на Община Стара Загора.

Търговско-промишлена палата - Стара Загора е партньор при реализацията на проекта.

Още новини