Начало Новини Актуално Арестуван е Станимир Радевски, кмет на община Павел баня (видео)

Арестуван е Станимир Радевски, кмет на община Павел баня (видео)

Актуално

Станимир РадевскиСлужители на сектор Борба с организираната престъпност в Стара Загора арестуваха кмета на община Павел баня Станимир Радевски за длъжностно престъпление. Заедно с него е задържан 50-годишният Теньо Паунов, който се е облагодетелствал с общински имоти. В резултат на това общината е ощетена с над 803 000 лева.

На лицата е повдигнато обвинение по чл. 282 ал. 2 от НК. Те са с прокурорско задържане за 72 часа.

Установено е, че от 2 август 2004 г. до 10 ноември 2008 г., в качеството си на длъжностно лице, Радевски е превишил правата си като е прехвърлил пет урегулирани поземлени имота заедно прилежащите към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс в Павел Баня.

Станимир Радевски е кмет на Павел баня от 2003 г. На последните избори е издигнат от местната коалиция Обединение, в която влизат Зелената партия, Обединени земеделци и ПП Българска социалдемокрация.

Теньо Паунов е съпруг на зам.-кмета на Павел баня Милена Паунова. Той е дългогодишен наемател на общинския плажен комплекс. Има условна присъда за притежание на 400 грама амфетамини. Името на Паунов се свързва и нещастен случай. През 2004 г. осмокласник от Стара Загора се удави в стопанисвания от него басейн. По това време там не е имало медицинско лице и спасители.

илко груев

Още новини