Начало Новини Актуално Арестуван е директорът на Инспекцията по труда в Стара Загора Камен Маринов

Арестуван е директорът на Инспекцията по труда в Стара Загора Камен Маринов

Актуално

 Камен МариновДиректорът на Областна инспекция по труда - Стара Загора Камен Маринов е арестуван от служители на сектор Борба с организираната престъпност за длъжностно престъпление. Независимо, че е държавен служител той разполага с фирма по трудова медицина, която е сключила договори с над 70 дружества за задължителни прегледи на персонала.

Маринов е задържан сутринта на 26 февруари в дома си. При претърсването са открити маркови златни часовници. Иззети са и документи, които имат отношение към извършените от него престъпления по служба.

Камен Маринов беше кандидат за депутат от БСП на последните парламентарни избори. Той е назначен на поста директор на Инспекцията по труда от социалния министър по време на тройната коалиция Емилия Масларова. По-късно стана свидетел по делото срещу нея заради скандалната скъпоструваща сграда на социалното министерство в Стара Загора. Камен Маринов подаде сигнал, че въпросната сграда малко след откриването е прокапала в резултат на валежи. Заради жалбата той заяви, пред съда, че е бил заплашван от единия от обвиняемите по делото Масларова - Венцислав Драганов.

Камен Маринов е задържан за 24 часа и срещу него е повдигнато обвинение за длъжностно престъпление.

Още новини