Начало Новини Актуално Арестуваха управители на ПРО ЕАД - Павел баня за финансови злоупотреби

Арестуваха управители на ПРО ЕАД - Павел баня за финансови злоупотреби

Актуално

Управителите на оздравителен комплекс и ресторант  в Павел баня са задържани за длъжностно присвояване. Това е станало на 12 ноември в комплекса по време на полицейска операция на група Икономическа полиция при РПУ – Казанлък  и сектор Борба с организираната престъпност при ОД МДВ – Стара Загора. В акцията, ръководена от Районна прокуратура – Казанлък, са участвали и представители но РИОКОЗ, ДОИТ, РД КЗП, РВМС и ТД НАП – Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР - Стара Загора.

При проверка в кухнята и складовите помещения на ресторанта към комплекса са намерени и бракувани големи количества (около 100 кг) храни – месо, риба и колбаси  - с изтекъл срок на годност. Продуктите  се били предназначени и използвани за консумация от граждани, настанени по програми на НОИ, както и за клиенти на ресторанта на свободна консумация. В заключено помещение в складовата база към ресторанта е намерено допълнително голямо количество хранителни продукти – консерви, подправки, брашно, олио и др. с неустановен произход, производител и срок на годност.
При извършена проверка на рецепцията в хотелската част на комплекса е констатирано, че в него са настанявани лица, без да заплащат за ползваните услуги - нощувки и медицински процедури.
Репортерска проверка установи, че задържаните са управителят на Профилактика, рехабилитация и отдих ЕАД - Павел баня Никола Колев и управителката на ресторанта към комплекса Нели Гезенчова. Вследствие на извършените процесуално - следствени действия по образуваното досъдебно производство са събрани данни, че Никола Колев, на 56 г. от Самоков и Нели Гезенчова, на 47 г. от Велико Търново многократно са присвоявали пари и вещи, държавна собственост – връчени им да ги пазят и управляват. Двамата са задържани с постановление на РП – Казанлък за 72 часа и им е повдигнато обвинение за престъпление по чл.202, ал.2, т. 1 от НК (за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години).  За констатираните нарушения са съставени актове от РИОКОЗ и РВМС. На дружеството е наложена и глоба в размер на 25 000 лв. от РУСО – Стара Загора за установени в предходен период нарушения на рамковия договор с НОИ. Събрани са и данни, че е налице опасност двамата задържани да извършат и други престъпления, включително такива, които биха осуетили изясняване на обективната истина, поради което ще бъде внесено искане за взимане на мярка за неотклонение “Задържане под стража”.  Работата по случая продължава.

 

Още новини