Начало Новини Актуално Арестуваха трима полицаи от Стара Загора за организарана престъпна група за принуди и изнудвания

Арестуваха трима полицаи от Стара Загора за организарана престъпна група за принуди и изнудвания

Актуално

Трима служители на Областната дирекция на МВР - Стара Загора са задържани в Националната следствена служба, съобщиха от пресцентъра на МВР. Те са заемали изпълнителски длъжности в системата на МВР – били са редови полицаи в групата за охрана на масови мероприятия в сектор Охранителна полиция. Наложена им е 72-часова мярка. На А.Я., Д.Д. и К.Д. са повдигнати обвинения по чл. 143 за принуда и чл. 214 за изнудвания във връзка с чл. 321 от НК за организиране на престъпна група.

В хода на досъдебното производство предстои да бъдат установени други факти и обстоятелства по случая, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Арестите са резултат от съвместни действия на ГДБОП и дирекциите Вътрешна сигурност и Инспекторат, реализирани под ръководството на Софийска градска прокуратура.
Министър Цветан Цветанов разпореди комплексна проверка на областната дирекция на МВР в Стара Загора след доклад на Дирекция Инспекторат по повод сигнали, свързани с дейността на бившия директор комисар Тончо Михайлов. Той беше освободен от длъжност със заповед на вътрешния министър на 7 септември.

Още новини