Начало Новини Актуално Арестуваха специализирана група за телефонни измами

Арестуваха специализирана група за телефонни измами

Актуално

22-годишна жена от Горна Оряховица, 43-годишен неин съгражданин и мъж на 28 години от село Първомайци са задържани за телефонни измами, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Стара Загора. Престъплението е извършена спрямо 57-годишен старозагорец на 8 септември.

Потърпевшият заявил, че в ранния следобед на домашния му телефон  е постъпило обаждане от непознат мъж, който се  представил за адвокат и го уведомил, че при причинено от сина му пътно транспортно произшествие в Стара Загора е загинало 16-годишно момиче. Непознатият обяснил, че  синът е задържан в полицията и за да бъде освободен, бащата трябва да осигури определена сума. В подкрепа на твърденията си „адвокатът” подал телефона на мнимия син, който плачейки помолил тъжителя да следва указанията на защитника. Около 15.30 ч. на същата дата на ул. Загоре в кв. Кольо Ганчев, потърпевшият предал 2000 евро и 3200 лв. на непознато момиче, изпратено от мнимия „адвокат” с когото през цялото време поддържал връзка по телефона.
Незабавно след постъпване на сигнала са организирани оперативно издирвателни мероприятия с участието на служители на РПУ – Стара Загора и Казанлък, в резултат на които в района на разклона за с.Дъбово и с.Ветрен е задържан 43-годишния В.П. от Горна Оряховица. В него е намерена и иззета част от предоставената от потърпевшия сума. Час и половина по-късно в гр. Велико Търново служители на местното РПУ са задържали и съучастниците му  - Т.Д. (28) от с. Първомайци и 22-годишната С.Д. (22) от Горна Оряховица. От 22-годишната жена е иззета сумата от 2355 лв.  С постановление на Районна прокуратура – Стара Загора В.П. и С.Д. са задържани за 72 часа, а на Т.Д. е взета мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 1000 лв. Работата по изясняване и документиране на цялата престъпна дейност  на лицата продължава.

Още новини