Начало Новини Актуално Арестуваха още двама по операция Пластиките

Арестуваха още двама по операция Пластиките

Актуално

В края на миналата седмица органите на реда засекли пред къщата на тартора на престъпната група, теглила пари с фалшиви банкови карти, Хранимир Иванов в село Енина лек автомобил "Нисан Кащай", с варненска регистрация. В багажника на колата, собственост на 30-годишната приятелка на оставения за постоянно в ареста Иванов, е открита пътна чанта с 85 850 евро.

Установено е, че парите са били укрити в къщата, от където дамата и племенникът на главатаря на групата се опитали да ги изнесат. От пресцентъра на ОД на МВР - Стара Загора, информират, че валутата е от получавани парични преводи от страни в ЕС, в които 38-годишният Хранимир и съучастниците му са осъществявали неправомерни тегления от чужди банкови карти. Приятелката Е.Ц. и племенникът К.Ц. са задържани за срок от 24 часа, а работата по документирането на цялостната престъпна дейност на групата продължава.
Припомняме, че старателно изградената и действаща поне от година схема за източване на банкомати във Франция, Белгия, Испания и САЩ беше разбита на 18 ноември. Тогава в мрежата на полицията попаднаха деветима мъже и една жена.
Петима от арестуваните бяха привлечени като обвиняеми по досъдебно производство, а на Хранимир Иванов, Йоан Вълканов, Иван Петров и Ангел Койчев беше наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Според окръжния прокурор на Стара Загора Константин Тачев, те ще останат в следствения арест най-малко девет месеца, докато се установят всички помагачи (над 20 души) и потърпевшите европейски и американски граждани.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини