Начало Новини Актуално Арестуваха мним медик лекувал хора в квартал Лозенец

Арестуваха мним медик лекувал хора в квартал Лозенец

Актуално

Неколкостотин жители на старозагорския квартал Лозенец в продължение на година са били лекувани от мъж, представил се за медицинско лице (фелдшер), без да има съответната правоспособност и квалификация.

Престъпната му дейност е разкрита на 28 февруари т.г., когато в полицията е получено съобщение, че в залата за реанимация в ЦСМП е постъпил 77-годишен мъж в тежко състояние с бъбречна недостатъчност. Синът на болния е заявил, че баща му е бил лекуван от лекар с кабинет в кв. "Лозенец". При извършената проверка на място е установено, че мнимият фелдшер е 39-годишният Евгений Коцев от Стара Загора. Той наел квартира в квартала, която е обзавел като медицински кабинет с необходимото за целта оборудване, в това число и ЕКГ-апаратура за кардиограми. В кабинета си той приемал граждани, на които е извършвал медицински прегледи, манипулации, изписвал е лекарства, изготвял е медицински документи - направления, издавал е болнични листове и дори правел визите по домовете. Всеки лекуван от мнимия фелдшер е заплащал потребителска такса, пише вестник Старозагорски новини.
В хода на разследването се установило, че Коцев вече е бил осъждан за подобна дейност. С постановление на Районна прокуратура - Стара Загора, той е задържан за срок до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.324, ал.3 от НК. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава Второ РУ "Полиция" - Стара Загора.

Още новини