Начало Новини Актуално Арестуваха братя с устройство за източване на данни от банкови карти

Арестуваха братя с устройство за източване на данни от банкови карти

Актуално
Стара Загора

Служители на сектор Борба с организираната престъпност - Стара Загора и служители на Областна дирекция на МВР, под ръководството на Окръжна прокуратура, задържаха братята Христомир Христов, на 34 г. и Веселин Христов, на 32 г. от Стара Загора, известни като Маронките. Заедно с тях е арестуван и Стефан К., на 41 г. При претърсване на автомобилите и жилищата им са иззети скимиращо устройство, с което се източват данни от банкови карти, компютри и мобилни телефони.

Тримата са задържани за 72 часа и на 18 май в Окръжен съд - Стара Загора ще се проведе заседание, на което ще се гледа искане за налагане на постоянна мярка. те са обвинени по чл. 246, ал.3 и 246, ал. 1 – за разпространение на подправени платежни инструменти (дебитни и кредитни карти) и за придобиване, пазене и укриване на технически средства, за изготвяне на подправени банкови карти, което предвижда затвор до 6 години.
За 24 часа е задържан и техният съучастник М.Н., на 36 г. от Варна, на когото също предстои да бъде повдигнато обвинение. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.
Маронките са осъждани и изтърпявали наказания за умишлени престъпления. Преди години активно се занимаваха с автокражби.
На 19 май 2008 г. неизвестни лица взривиха самоделна бомба пред кафене в Стара Загора, което по това време се стопанисваше от братята.

скимиращо устройство

скимиращо устройство

Още новини