Начало Новини Актуално Април: 11 трудови борси, 94 работодатели, над 1300 свободни работни места

Април: 11 трудови борси, 94 работодатели, над 1300 свободни работни места

Актуално

Повече от 1 300 свободни работни места представиха 94 работодатели на 11 трудови борси, организирани от Агенция по заетостта през април. Общо 1 626 търсещи работа лица, в т.ч. и учащи, проявиха интерес към директните срещи с бизнеса.

Бяха проведени 7 общи трудови борси в градовете Провадия, Генерал Тошево, Карнобат, Сливен, Стара Загора и с. Руен. В срещите се включиха 62 работодатели, които обявиха 604 свободни работни места. Бизнесът заяви своите потребности от работници за консервна промишленост, общи работници в промишлеността, шлосери, оператори, контрольори качество на продукти, тъкачи, предачи, работници на тъкачен стан, плетачи, машинни оператори, механици на машинни инструменти, машинисти на специализирани машини, монтажници на кабели, инженери, инженер-конструктори, лаборанти, работници в производство на асфалтови смеси, автомонтьори, мебелисти, кандидати за военна служба, полевъди, озеленители, чистачи/хигиенисти. 1 098 търсещи работа присъстваха, за да се запознаят с предложенията на работодателите и техните изисквания за заемане на обявените позиции.

3 специализирани трудови борси в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството събраха 29 работодатели през изминалия месец, които обявиха 693  свободни работни места за администратор в хотел, пиколо, камериер, сервитьор, барман, готвач, салонен управител, работник кухня и др. Да се информират подробно за предлаганите оферти дойдоха 500 търсещи работа в тази сфера. Те разговаряха лично с представители на работодателите и обсъждаха с тях възможностите за започване на работа. Трудовите борси се проведоха в градовете Созопол, Варна и Царево.

26 свободни позиции за работници в строителството, електротехници, шофьори на специален тежкотоварен автомобил и автомонтьори пък обявиха работодателите на трудова борса в сферата на строителството в Омуртаг. Присъстваха 28 търсещи работа и 3-ма представители на бизнеса.

В част от мероприятията взе участие Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) с цел запознаване на присъстващите с механизмите за въвличане в трудова експлоатация и начините за предпазване от рискови ситуации, предвид възможностите за работа в чужбина.

През месец май 2023 г. Агенция по заетостта планира провеждането на 13 трудови борси. Графикът на срещите може да бъде намерен на сайта на Агенция по заетостта или тук.

Още новини