Начало Новини Актуално Апелативният съд остави в ареста спокойните

Апелативният съд остави в ареста спокойните

Актуално

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража", постановена от Окръжен съд - Стара Загора, на задържаните в операция "Спокойствие" Ангел Димитров, Стоян Михов, Деян Славов, Динко Динев, Николай Василев и Георги Апостолов.

Шестимата мъже бяха задържани на 15 юли т.г. при специализирана акция, плод на неколкомесечен труд на сектор "Икономическа полиция" към ОД на МВР - Стара Загора. В момент на получаване на подкуп от 7200 лв. са били арестувани двамата служители на Агенция "Пътна инфраструктура" - Николай Василев и Георги Апостолов. Парите са им били предадени от представителя на пътностроителната компания "Пи Ес Ай" (която в момента изгражда ЛОТ 2 на автомагистрала "Тракия") Стоян Михов и Динко Динев - представител на една от фирмите подизпълнителки - "Експрес супертранс". Задържани бяха и началникът на ДАИ - Стара Загора, Ангел Димитров и колегата му гл. инсп. Деян Славов, пише вестник Старозагорски новини.
Според информацията на полицията фирмите, работещи по магистралата, са си плащали по 100 лв. на камион, за да не минават возилата през задължителния кантар. Това е причината за името на полицейската операция. Тя е наречена "Спокойствието", защото строителни фирми са били изнудвани, за да си осигурят спокойствие при строежа на магистралата. Задържаните държавни служители са получили близо 70 000 лева подкуп - сочат данните след извършените претърсвания и открити документи в различните офиси. Намерени са и 16 000 лв. в местния офис на АПИ - Свиленград, чийто произход се изяснява.

Още новини