Начало Новини Актуално Антимафиотите от Стара Загора задържаха основните доставчици на амфетамини в региона

Антимафиотите от Стара Загора задържаха основните доставчици на амфетамини в региона

Актуално

Стара ЗагораСлужителите на сектор Борба с организираната престъпност в Стара Загора за пореден път заловиха голяма пратка наркотици по време на специализирана акция под кодовото наименование Амфетамините, късно вечерта на 19 август в село Тракия.

Антимафиотите задържаха 120 килограма синтетична дрога и двамата софиянци Велизар Дандаров - Заро, на 32 г. и 34-годишният Васил Шавулев. 36-годишният Атанас Шавулев, брат на Васил успя да избяга и издирването му продължи и днес. Той е основният доставчик на амфетамини за региона на Стара Загора. В района на село Тракия и околните населени места им засилено полицейско присъствие. Проверяват са преминаващите автомобили.
Атанас пътувал с лек автомобил Волво. Не спрял на стоп палка и започнало преследване. Той е изоставил автомобила в стръмен участък в гориста местност и е избягал. Веднага са предприети заградителни и издирвателни мероприятия в района, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.
анфегаминМалко след бягството на наркодилъра в центъра на село Тракия са задържани двамата му съучастници, които са пилотирали с лек автомобил Мерцедес дрогата. На 20 август в 16,50 часа Атанас Шавулев беше задържан в слънчогледова нива между селата Тракия и Бял извор.
Всички са криминално проявени и са на прицела на полицията отдавна.
Преди повече от година колегите от сектор Борба с организираната престъпност са установили 36-годишния софиянец, като един от основните доставчици на синтетични наркотици за региона на Стара Загора, казаха още от пресцентъра.
По съдебни тарифи заловените 120 кг амфетамин струват около 4,5 млн. лв. По случая е образувано досъдебно производство. Продължава разследването на престъплението и в други градове на страната.
На 3 март служителите на Борба с организираната престъпност в Стара Загора задържаха в край град Шипка организирана престъпна група с рекордно количество 73 кг хероин. Първо беше арестуван Петър, на 25 г. от Казанлък, който е управлявал лек автомобил Рено, в чийто фабрични кухини са открити 117 пакета хероин, а останалите - в частен дом в село Горно изворово. Задържани са 45-годният Янко Христов от село Енина с богато криминално досие и 28-годишният му племенник Ивайло Кирилов.
На 23 април 2008 г. 38-годишният Тодор Бакалски от Пещера и 50-годишният Петър Роглев от София яха задържани по автомагистрала Тракия със 135 кг амфетамин. За това престъпление те получиха по 4 години и 10 месеца затвор в условията на съкратено производство.

амфегамин Стара Загора

амфегамин Стара Загора

Още новини