Начало Новини Актуално Антимафиотите от Стара Загора са първи в категорията Колективни награди Полицай на годината

Антимафиотите от Стара Загора са първи в категорията Колективни награди Полицай на годината

Актуално
Стара Загора

В НДК бяха връчени на наградите Полицай на годината 2010. Голямата индивидуална награда бе присъдена на комисар Валентин Цоновски - началник на отдел Контратероризъм при ГД БОП – МВР, а призът Полицай на годината за екипна работа отиде при служителите на отдел Наркотици при ГД БОП.

На първо място в категорията Колективни награди бе отличен сектор Борба с организираната престъпност в Стара Загора. Високото отличие бе връчено на началника на сектора гл. инспектор Калин Явашев от зам.-министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора. Старозагорските антимафиоти бяха отличени за поредицата успешни реализации в борбата с организираната престъпност през настоящата година, добили популярност с названията Терористите, Амфетамините, Пластиките и акцията Печатарите, за която получиха благодарност и от евроатлантическите ни партньори. Наградата е признание и за безспорните успехи на сектора в противодействието на наркотрафика, трафика на хора и контрабандата на акцизни стоки.
На тържествената церемония в Националния дворец на културата присъстваха вътрешният министър Цветан Цветанов, зам.-министрите Веселин Вучков и Павлин Димитров, кметът на столицата Йорданка Фандъкова и представители на ръководството и главните дирекции на вътрешното ведомоство.
Наградите Полицай на годината са съвместна инициатива на Министерството на вътрешните работи и фондация Доверие и закрила гр. София, с председател г-н Христо Друмев - директор на НДК и днес се проведоха за 17-ти път.

Сектор БОП - Стара Загора са на първо място в категорията Колективни награди Полицай на годината 2010

Още новини