Начало Новини Актуално Антимафиоти заловиха иманяри, разкопали тракийска могила

Антимафиоти заловиха иманяри, разкопали тракийска могила

Актуално
Задължани иманяри

Двама иманяри с инициали Х.С., на 25 г. и на О.Д., на 35 г. от село Скоболево, община Павел баня са задържани в момент на разкопаване на надгробна тракийска могила в района на селото. Те са арестувани от служители на сектор Борба с организираната престъпност – Стара Загора и РУ Полиция – Казанлък, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.

При извършения оглед е установено, че след предварително направени подходи със земекопна машина, са разкопани два вторични гроба и са достигнати обшивката и купола на гробница. Според археолози,  нарушеният обект е част от античен тракийски град.

В лекия автомобил Лада Нива с който лицата са се придвижвали е открит металотърсач. При последвалите процесуални действия Х.С. е предал доброволно 27 антични монети, части от старинна гривна и няколко декоративни елемента.

Образувано е досъдебно производство и на двете лица е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 277 А и чл. 278 от НК. След изтичане на първоначалното 24-часово задържане им е взета мярка за неотклонение Парична гаранция. Работата по случая продължава.

Още новини