Начало Новини Актуално Антимафиоти разкриха нелегална работилница за оръжие в с. Крън

Антимафиоти разкриха нелегална работилница за оръжие в с. Крън

Актуално

Стара Загора50-годишният Пламен Николов от казанлъшкото село Крън беше задържан при специализираната полицейска операция Оръжейниците, проведена снощи на териториите на Софийска, Старозагорска и Пловдивска област. Осъжданият за кражба и незаконно производство и търговия с оръжие мъж, бе заловен от служители на сектор Борба с организираната престъпност – Стара Загора и РУ Полиция – Казанлък на няколко километра от връх Бузлуджа, непосредствено след извършена сделка с автомат Калашников и пистолет Макаров.

При претърсване в дома му в с. Крън е открита нелегална работилница, оборудвана с машини, инструменти и екипировка за производство на оръжие, съобщиха от ОДМВР - Стара Загора. От жилището са иззети още един пистолет Макаров; два газови автоматични пистолета Екол, преработени в бойни; 8 револвера; 850 патрона; заглушител, 30 цеви и множество части за пистолет Макаров; над 20 цеви за автомат Калашников и др. Извършителят на престъплението е задържан за срок до 24 часа. На 11 август процесуалните действия за установяване и доказване цялостната му престъпната дейност продължават и предстои привличането му като обвиняем по образуваното досъдебно производство за престъпления по чл. 337 и чл. 339 от НК, които предвиждат до 6 години затвор.
При претърсване на дома на Пламен Николов на 11 юли 1998 г. в Крън са намерени автомат, 2 пистолета, боеприпаси и части за оръжия.  В месността Селището, по пътя за Бузлуджа, са открити заровени части за гранатомет и 2 пистолета. Пламен е получил за това престъпление условна присъда.

 

 Стара Загора

Още новини