Начало Новини Актуално Антимафиоти отрекоха да са били подсъдим по мегаграбеж

Антимафиоти отрекоха да са били подсъдим по мегаграбеж

Актуално

Служители на сектор Борба с организираната престъпност към ОДМВР - Стара Загора, отрекоха да са удряли подсъдимия Милен Стойков, който в съдебното заседание във вторник заяви, че са го били, за да признае, че е откраднал 1 800 000 лева от Пещострой ЕООД на 6 февруари т.г.

Според обвинителния акт той, заедно с Пламен Стайков и Тодор Кормев, използвайки физически натиск върху счетоводителката на фирмата Каля Петкова, взели ключовете за касата и офиса и задигнали парите.
По време на вчерашното съдебно заседание служителят на сектор БОП Валентин Димитров, участвал в разкриването на деянието, представи на съда механизма за разкриване на престъплението. След получаване на сигнала, заедно с други служители от полицията отишли на местопрестъплението. Започнали да събеседват с пострадалата Петкова, която им обяснила, че й порязали ухото и искали да й отрежат кутрето. Петрова казала още, че похитителите са използвали мобилния телефон на съпруга й. Така се образувала верига от SIM-карти и мобилни апарати. След като тя била разкрита, служителите от сектор БОП започнали да подслушват крайните номера и така открили извършителите.
Според Калин Явашев, ръководител на групата, която трябвало да задържи Милен Стойков, парите са били заровени в близост до чешма по пътя за връх Бузлуджа, между три дървета, като едното е полегнала бреза. Мястото било на 20 метра от шосето, но не се виждало, пише вестник Старозагорски новини.
След казаното от служителите на сектор БОП, че по делото са използвани СРС-та, защитата поиска то да бъде върнато на прокуратурата, но искането им не беше уважено.
В края на съдебното заседание съдът, прокуратурата и частният обвинител счетоха, че делото е изяснено от фактическа страна и може да се произнесе присъда, но защитата поиска да бъдат разпитани допълнително свидетели. Следващото съдебно заседание е насрочено за 10 декември т.г.

Още новини