Начало Новини Актуално Антимафиоти от Стара Загора задържаха известен трафикант с 8 кг хероин

Антимафиоти от Стара Загора задържаха известен трафикант с 8 кг хероин

Актуално

арестуваха четирима с 8 кг хероин

Служители на сектор Борба с организираната престъпност в Стара Загора арестуваха четирима души за трафик на дрога, които са прекарвали 8 кг хероин от Турция за България, съобщи директорът на ОД МВР ст. комисар Алекси Алексиев. По предварителна информация, висококачественият наркотик е на стойност 1 млн. лева и е предназначен за вътрешния пазар. Сред арестуваните е 59-годишният Борис Димитров, който е с богато криминално досие.

Задържан е в Германия, Турция, а през 2007 г. е арестуван в Хасково с 39 кг хероин. Получил е присъда от 4,6 г. и през 2010 година е пуснат условно предсрочно. Н.М., на 28 години също осъждан. Третият, който остава в ареста, е С.Ч., на 23 г. Единият от задържаните е разпитан като свидетел и освободен.

Лекият автомобил Нисан, с който е прекарана дрогата от Турция за България през граничен пункт Лесово, беше с професионално изработен тайник в ауспуха, в който открихме висококачествения хероин, съобщи гл. инспектор Калин Явашев, началник на сектор БОП - Стара Загора.

Двамата криминално проявени са се намирали на територията на село Тулово, община Мъглеж, където са задържани и претърсена колата. От домовете им са иззети телефони и компютри.

Тримата наркотрафикатни са задържани за 72 часа и прокуратурата ще внесе иск за налагане на най-тежката мярка Задържане под стража, съобщи зам.-окръжният прокурор на Стара Загора Нейка Тенева.

Още новини