Начало Новини Актуално Антимафиоти иззеха 7 автомата Калашников при незаконна сделка

Антимафиоти иззеха 7 автомата Калашников при незаконна сделка

Актуално

антимафиоти 7 автомата Калашников незаконна сделкаСлужители на ГДБОП и колегите им от Стара Загора и Кърджали задържаха две лица по време на незаконна продажба на 7 автомата Калашников. Арестувани са продавачът А.А, на 43 г. от град Крън, община Казанлък, който е криминално проявен и купувачът М.Д., на 33 г. от Кърджали, който е осъждан.

Задържан е и Е.Д., на 28 г., също регистриран в полицията, който е подпомогнал осъществяването на незаконната сделка.

При претърсване на три адреса на територията на Стара Загора и Кърджали са иззети големи суми пари, множество телефони и SIM карти.

В хода на разследването антимафиотите са задържали криминално проявения и осъждан Д.А., на 39 г. от Крън, съпричастен към установената незаконна дейност. В жилището му са открили оборудвана оръжейна работилница за преработване на газови оръжия в бойни. Иззети са два газови пистолета със заличени номера, преработени в бойни, пълнител с 14 патрона и заглушител, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.

С постановление на Специализираната прокуратура на четиримата е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 339, ал. 2 и 3 от Наказателния кодекс. Действията по разследването продължават.

Още новини