Начало Новини Актуално Антимафиот от Стара Загора получи награда от ръководството на МВР

Антимафиот от Стара Загора получи награда от ръководството на МВР

Актуално

Инспектор Валентин Димитров - началник група в сектор Борба с организираната престъпност в Областна дирекция на МВР - Стара Загора получи награда пистолет Аркус, която му връчи заместник-министърът на вътрешните работи Павлин Димитров. Инспектор Димитров активно участва в разкриването и задържането на извършителите на въоръжен грабеж на 6 февруари в Стара Загора.

С насилие и заплахи престъпниците успяват да отнемат над 1 милион и 800 000 лева от касата на старозагорската фирма Пещострой. В резултат на професионалните действия на инспектор Димитров извършителите са привлечени като обвиняеми. В момента делото е в съдебна фаза в Окръжен съд – Стара Загора.
На церемония за награждаване на отличените служители на МВР министър-председателят на България Бойко Борисов отправи специални послания към полицаите и към институциите, отговорни за успешната работа на МВР и за спокойствието на обществото, съобщиха от пресцентъра на МВР, съобщи правителствената пресслужба. “Специално благодаря на главния прокурор Борис Велчев за помощта при съвместно изготвения напоследък точен анализ на обстановката в страната през последните дни. Отговорът е известен – 25 задържани, събрани са безспорни доказателства, процесуалните действия са извършени по правилата. Както ви поздравявам, обръщам вниманието ви на необходимостта от задълбочени анализи, които трябва да са отправна точка за работата на полицаите. Сътрудничеството между институциите е в основата на справянето с престъпността и реалното противодействие на случаите на рецидивиращата престъпност. Уверен съм. че с усилията на народните представители и институциите ще защитим труда и професията на полицаите” – бяха акцентите в поздравителното слово на премиера към присъстващите полицаи гости на церемонията. Премиерът благодари специално на журналиста от Нова ТВ Васил Иванов, който с разследването си промени съдбата на обвинен полицай, но бе критичен към медиите, които с публикации създават алиби на търсени от МВР престъпници.
В официалното си слово министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов открои значимостта на наградите като знак за обществената оценка на труда им и усилията през годината. “Наградите “Полицай на годината” са важен момент в цялостната дейност на служителите от МВР през годината – подчерта министърът и на първо място отправи специална благодарност към колегите от МВР, ДАНС, прокуратурата за екипната работа през последните месеци, която дава резултати в отговор на очакването на обществото. “Благодаря и на медиите, защото в някои от случаите, служители на МВР бяха сезирани от публикации на журналисти. Най-голяма е признателността ми към колегите, които работиха активно през последните две седмици за разкриване на групата за грабежи по магистралите, която създаваше неблагоприятен образ на страната и несигурност сред обществото и чуждите граждани” – продължи министърът. В словото си той отдели специално внимание на последната операция през тази сутрин, в която участваха служители от ГДБОП,СДВР ДАНС, от Велико Търново и Монатана. “Благодаря най-вече на главния прокурор Борис Велчев и заместник-главния прокурор Бойко Найденов за реалното институционално взаимодействие”. Като говорим за професионализма на служителите, да си припомним загиналите при изпълнение на служебни задължения полицаи. Използвам случая отново да призова да подкрепим семействата им в рамките на кампанията, организирана от МВР”- каза министърът на вътрешните работи.
В заключение Цветанов Цветанов пожела личен успех, здраве, късмет и по-спокойна нова година. “Пожелавам също успехът от днешната операция да внесе повече спокойствие в обществото, което от днес вече е освободено от наглата група за отвличания”.
И най-добрата полиция не може да се справи с престъпността, без подкрепата и помощта на обществото - с тези думи домакинът на 16-ото издание на годишните награди “Полицай на годината” и директор на НДК Христо Друмен откри тържествената церемония за награждаване на най- изявените, служители на МВР, отличени за значителния им принос и работа по конкретни случаи през годината.
Годишните награди “Полицай на годината” се връчват за шестнадесета поредна година. Церемонията е съвместна инициатива на МВР и Фондация “Доверие и закрила”. Четири индивидуални, четири колективни награди и награда за граждански принос към работата на МВР бяха връчени днес. За първи път през тази година шестима служители на МВР получиха специална награда – пистолет “Аркус”. Тя се присъжда за проявени висок професионализъм, качества и умения в борбата с престъпността. Почетен диплом и парична награда получиха служителите от отдел “Наркотици” в ГД “БОП” от SECI-център. От днес с пагони за старши комисари са Захарин Петров – директор на главна дирекция “Гранична полиция”; Георги Апостолов – директор на главна дирекция “Досъдебно производство” и Ангел Антонов – директор на главна дирекция “Криминална полиция”.

 

Валентин Димитров

Още новини