Начало Новини Актуално Античният форум ще оживее с 4.4 млн. лева

Античният форум ще оживее с 4.4 млн. лева

Актуално

Одобрен за реализация е проектът на Община Стара Загора "Превръщане на културно-исторически паметници от античния период на Стара Загора в туристическа атракция", съобщиха вчера от пресцентъра на Общината. Той ще бъде финансиран по ОП "Регионално развитие" и общата му стойност е 4 387 493 лева.

С това Община Стара Загора става една от водещите в страната, чиито проекти за популяризиране на туристически и културни дестинации и обекти ще бъдат финансирани с общо 162 млн. лева.

Проектното предложение на Общината за получаване на безвъзмездна финансова помощ по схема: BG161PO001/3.1-03/2010 "Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции" по оперативната програма е внесено на 15 март.
Архитектурната част на оригиналния проект за "оживяване" на Античния форум в Стара Загора е дело на проектантски колектив с ръководител арх.Бисер Хантов. Ръководител на проекта е инж.Ангел Стоманярски - началник-отдел в Дирекция "Строителство и инвестиции", пише вестник Старозагорски новини.
Проектът на Община Стара Загора "Превръщане на културно-исторически паметници от античния период на Стара Загора в туристическа атракция" беше обсъден на заседания на Консултативния съвет по туризъм и Обществения съвет по устройствени и естетически проблеми на градската среда към Община Стара Загора.

Още новини