Начало Новини Актуално Анонимната история за флашките със СРС-тата - съшита с бели конци

Анонимната история за флашките със СРС-тата - съшита с бели конци

Актуално

Независимият депутат Тодор Великов съобщи пред старозагорските медии как са получени скандалните записи в централата на РЗС.

- Г-н Великов, известна е връзката между вестник "Галерия", Алексей Петров и лидера на РЗС Яне Янев. Тъй като сте били доста време в кухнята на РЗС, коя, според Вас, е фабриката на скандалните СРС-та?

- Не смятам, че ще съобщя нещо кой знае колко шокиращо. Но мога да ви кажа това, от което бяха огорчени членовете на РЗС, които се опитват нещо да направят, за да спрат разпада на тази партия, но явно неуспешно.
В един прекрасен ден в централата на РЗС пристига едно писмо, което е щракнато с 4 кламерчета. Пратката е приета от момичетата във фронтофиса на РЗС. Един човек с каскет им казва: "Искам да оставя нещо много важно, много сериозно, на вашето ръководство". Те го питат кой е, но той отказва да се представи, важно било само съдържанието на това, което е донесъл. Пристига лидерът на РЗС Яне Янев и момичетата му съобщават, че един човек е донесъл нещо, а той започва да коментира: "В държавата стават много страшни неща, това е много страшна информация, извикайте целия колектив да разпечатаме заедно плика".
Никога в централа на РЗС плик не се е разпечатвал по този начин - пред всички колеги, юристи, депутати и т.н. Нали разбирате, че това нещо е малко съшито с бели конци. Отварят плика и вътре се оказват няколко флашки. Пускат тези флашки, чуват някакви разговори. Така сигналът е подаден в РЗС. Това е много смешно и наивно, за да се твърди от трибуната на Парламента или на някаква пресконференция. Така се появява и информацията във в. "Галерия" и т.н. Не искам да коментирам човека с каскета. Когато получиш такива флашки, най-редно е, като отговорен български политик, да отидеш официално с цялото ръководство на РЗС при главния прокурор. А не да правиш пресконференции, да пускаш записи в публичното пространство, за които в последствие, от информацията на компетентните органи се оказа, че са манипулирани. За мен не е редно с такова поведение човек да си вдига рейтинга. Така рейтинг не се вдига. Така ставаш скандалджия и влизаш в полето на смешните лидери.

- От това, което казахте, излиза, че флашките със записите от СРС-тата са предварително подготвен сценарий, който Яне Янев е разигравал пред колегите си от РЗС?

- Начинът, по който са получени, говори точно това.

- Не допускате ли, че записите могат да бъдат дело на самата кухня на РЗС?

- Не зная, но мога да ви кажа, че записът между Менда Стоянова и Ваньо Танов, за какъвто уведомиха от Велико Търново, не е бил пускан в централата на РЗС. Такъв запис е нямало и никой не го е чувал. А как беше скалъпено това, аз така и не можах да разбера. И никой не носи отговорност в момента за тези действия.

- Скандалът със СРС-тата постигна ли целта си?

- Ако някой в лявото пространство е замислил този проект - чрез СРС-тата да бъдат омаскарени българските държавни институции и министър-председателят Бойко Борисов, мисля, че в известна степен успяха.

- Какъв според Вас ще е финалът на скандала?

- Според мен скандалът ще направи така, че да стане още по-прозрачен начинът за използването на СРС-та, ако досега имало някакви съмнения. Аз съм за това - в Народното събрание да има комисия за контрол за използването на СРС. Смятам че това ще доведе до по-голяма яснота.

Интервюто е публикувано във вестник Старозагорски новини

Още новини