Начало Новини Актуално Анна Томова-Синтова ще открие Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора

Анна Томова-Синтова ще открие Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора

Актуално
Анна Томова-Синтова

На 11 ноември в Стара Загора се открива 43-то издание на Фестивала на оперното и балетно изкуство. В 19,00 часа ще пее неповторимата оперна прима Анна Томова-Синтова, почетен гражданин на Стара Загора. С концерта си тя отбелязва 45 години творческа дейност. Участват още Нико Исаков и младата българска певица Милена Гюрова.

Още 13 спектакъла са включени в програмата на фестивала, която завършва на 2 декември с постановката на Държавна опера – Стара Загора Дон Карлос.

Премиерата в рамките на фестивала е на домакините. Веселите музиканти е мюзикъл за деца от Александър Владигеров. Режисьорът Славчо Николов кара на сцената да оживее в музика и танц една приказка за приятелството, за това, че само един до друг сме силни – когато сме заедно.

Във фестивала ще се представят с постановки Държавна опера - Бургас – с балета Ромео и Жулиета и операта Бал с маски , МДТ Канстантин Кисимов - Велико Търново с романтичната опера Страната на усмивките, Държавна опера - Русе – с операта Севилският бръснар, Софийска опера и балет с балета Зорба Гъркът и Жизел, Държавен музикален и балетен център София – Балет Арабеск, Държавен музикален и балетен център София ДМТ Стефан Македонски - с Цигански барон.

Освен Дон Карлос, Държавна опера-Стара Загора ще представи оперите Набуко и Риголето.
И това издание на фестивала е възможно благодарение изцяло на финансовата подкрепа на Община Стара Загора, съобщиха от пресцентъра.

Още новини