Начало Новини Актуално Анкета на БТПП: Какви са пречките в търговията с Русия?

Анкета на БТПП: Какви са пречките в търговията с Русия?

Актуално
България Русия търговия анкета

Във връзка с предложение на Търговското представителство на Руската Федерация в София за анализ на пречките във взаимната търговия с Русия, Българска търговско-промишлена палата отправя молба към представителите на бизнеса да споделят опита си, като износители на руския пазар. Информация за препятствията в търговията с Русия, ще бъде използвана, за да се потърсят възможности за тяхното отстраняване.

В приложената анкетна карта са предложени въпроси за бариери и затруднения за бизнеса, свързани с: митническа тарифа, определяне на митническа облагаема стойност, задръствания и претоварена работа на граничните пунктове, сертификация и изисквания за безопасност, тръжни процедури и участието в държавни поръчки, транспорт, пътни такси, допълнителни такси за ж.п. транспорт, издаване на визи и разрешителни за работа, контрол, инспектиране на стоките и процедурите за тяхното връщане обратно, условия за извършване на инвестиции и др.

Българска търговско-промишлена палата провежда анкетата с цел да помогне на българския бизнес. Анонимността на отговорилите е гарантирана.

Попълнените анкети трябва да се изпратят на e-mail: ikontr@bcci.bg.

За контакти и допълнителна информация дирекция „Международно сътрудничество и международни организации", тел. 02/ 811 7489; 02/ 811 7421.

Още новини