Начало Новини Актуално Ангели донесоха подаръци на 208 деца

Ангели донесоха подаръци на 208 деца

Актуално

Нетрадиционен начин за заявяване на коледните подаръци са избрали служителите от ТЕЦ AES Гълъбово, които решиха с лични средства да зарадват децата на семейства с по-скромни финансови възможности с топли дрехи и обувки. Инициативата бе подпомогната от възпитаниците на кръжока по изобразително изкуство към Информационния център на AES в Гълъбово, които изработиха 208 ангелчета.

На всяко бе изписано името на детето, желаният подарък и номерът на обувките или якето. Ангелчетата украсиха елхата в Информационния център на компанията, всеки служител си взе по едно и се погрижи да сбъдне желанието на детето. Така за Коледа 208 ученици от първи до осми клас от училищата в Гълъбово и Обручище получиха като подарък топло яке или зимни обувки, избрани и закупени лично от служители на американската компания, пише вестник Старозагорски новини.
Подаръците бяха поднесени на децата от представители на ТЕЦ "AES Гълъбово" на 20 и 21 декември. Към пожеланите якета и обувки бяха добавени играчка и празнична свещ.

Още новини