Начало Новини Актуално Анестезиолизите от ОАИЛ в Стара Загора внасят заявления за напускане (видео)

Анестезиолизите от ОАИЛ в Стара Загора внасят заявления за напускане (видео)

Актуално

анестезиолози ОАИЛ Стара Загора напускатНа 18 март всички 18 анестезиолози, работещи в Отделението за анестезия и интензивно лечение (ОАРИЛ) в УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович - Стара Загора, с токсикология III ниво, ще връчим заявления за на напускане, съобщи началникът на отделението д-р Атанас Бадов.

Причината е, че изпълнителният директор на болницата д-р Петър Атанасов е издал на 15 март заповед, с която част от екипа на ОАИЛ да бъде командирован в Клиниката по анестезия, спешна и интензивна медицина (КАСИМ).

Категорично не сме съгласни с това еднолично решение, което изключително затруднява работата ни, каза д-р Бадов.

Целта на заповедта, според недоволстващите анестезиолози, е КАСИМ да придобие също III ниво. По този начин, обаче, щяла да бъде измамена здравната каса.

Специалистите от ОАИЛ декларирали пред изпълнителния директор още на 5 март 2013 г., че няма да участват в подобни сценарии.

Изпълнителният директор на болницата д-р Петър Атанасов заяви, че командирова трима анестезиолози в КАСИМ, за да осигури максимално ниво на компетентност на отделението с цел привличане на повече средства, е че това няма да се отрази по никакъв начин на нито една структура.

Що се отнася за готовността на медицинските специалисти да напуснат работа, д-р Атанасов каза, че ще се проведат разговори с тях и ще се вземе възможно най-доброто решение за болницата.

Мисля, че има известно преиграване в това отношение. Никаква драма няма да се получи, каза още д-р Атанасов.

Венета Асенова

Още новини