Начало Новини Актуално Анастас Тарабанов, Агрос ООД - Стара Загора: Строителите се трудим като пчелички

Анастас Тарабанов, Агрос ООД - Стара Загора: Строителите се трудим като пчелички

Актуално
Анастас Тарабанов, Агрос ООД - Стара Загора

Работа има, продажбите на жилища са по-слаби, но не се оплакваме. Трудим се като пчелички, надяваме се нещата да тръгнат в добра посока, казва Анастас Тарабанов, управител на Агрос ООД - Стара Загора. Строителят е повече от 20 години в бранша.

В момента фирмата му довършва жилищна сграда на ул. Антон Марчин 40. Тя трябва да е готова след 3 месеца и половина. Агрос има и други обекти, но практиката на фирмата е да не започва нов обект преди да е приключила окончателно с предходния, пише вестник Национална бизнес поща.
По традиция през зимните месеци строителни дейности почти не се извършват и хората ни тогава ползват отпуските си, разказва Тарабанов. Лятото е трудно заради жегите. При температури над 40 градуса не се работи на открито, слизаме в приземните етажи. Следим прогнозите и работим в по-хладните часове - от 7 сутринта до 13 ч. Съобразяваме се и с технологичните процеси за изисквания към температурата. Така например мазилки не се полагат, ако термометърът показва над 30 градуса. Това се отнася и за всички дейности, свързани с мокри процеси. В противен случай те ще се компрометират.

Хората ползват стандартните си почивки, осигурил съм им и студена вода, казва строителят. Моите работници са предимно млади, строителният техник е най-възрастен - на 46 г. Здрави мъже, нямат проблеми да работят.

Още новини