Начало Новини Актуално Анализатори прогнозират спад на цената на петрола

Анализатори прогнозират спад на цената на петрола

Актуално
петрол спад

Петролът започна да поевтинява след като стигна най-високата си цена при затваряне за последната седмица. Това стана след като ураганът Айзък достигна сушата и брега на югоизточна Луизиана, а официален доклад показа, че запасите от на САЩ са се увеличили до най-високото си ниво от май тази година.

Фючърсите на суров петрол с доставка през октомври поевтиняха с 60 цента до 95,73 долара за барел на електронната неприсъствена сесия на борсата в Ню Йорк. Контрактите от вчерашната търговия (28 август) поскъпнаха с 0,9% до 96,33 долара за барел – най-високата цена при затваряне от 22 август, предаде Блумбърг, цитиран от econ.bg.

Цената на петрола е с 2,9% по-ниска от началото на годината досега в сравнение със същия период на миналата година.

В Лондон контрактите за сорта Brent с доставка през октомври се търгуваха за 112,53 долара за барел, като поевтиняха с 5 цента.

Затварянето на рафинерии заради бурята Айзък намали търсенето на суровината, показват данните на Goldman Sachs Group. Същевременно от доклада на Американския петролен институт стана ясно, че запасите от петрол на Съединените щати са нараснали с 5,5 млн. барела през миналата седмица.

Според анализаторите петролът може да продължи тенденцията си към поевтиняване.

Още новини