Начало Новини Актуално Амортисьор за лек автомобил получи кандидат-кмет от Станишев

Амортисьор за лек автомобил получи кандидат-кмет от Станишев

Актуално

Амортисьор за лек автомобил, с поръчението "като кмет след две години да направи толкова неща за местната инфраструктура, че да не му се налага да купува нов", получи кандидатът за кмет на БСП в Казанлък Васил Самарски от лидера на БСП Сергей Станишев и кандидата за президент на левицата Ивайло Калфин. В петък вечер двамата бяха ВИП-персоните на церемонията по откриването на предизборния щаб на един от най-младите кандидат-кметове на левицата.

Те бяха и първите, които написаха своите Възлагателни писма на кандидата за кмет. Калфин поръча на Самарски да спечели изборите и да оправдае доверието на гражданите, а Станишев - да си държи на думата и да подобри общинската инфраструктура. Двамата му пожелаха "хъс, сила, откритост по време на кампанията и последващо прозрачно управление".
Преди откриването на щаба на Самарски десетки социалисти, начело с Калфин и Станишев, участваха и в церемония по откриването на паметна плоча на мястото, където през декември 1894 г. е основан клуб "Дружба" от Константин Бозвелиев и съмишленици и две години се е помещавала редакцията на "Работнически вестник", списван от Георги Кирков.
Идеята за паметната плоча е на казанлъшкия социалист-ветеран и депутат от 36-ото НС Георги Захариев, подкрепена от Общинския съвет на БСП в града и местния парламент.
В Казанлък Станишев заяви, че главната мисия на БСП-кандидатите и на кандидата й за президент в предстоящите избори е "да убеди българското общество, че може да се живее и различно" и че "има алтернатива и тя е БСП". "Отиваме на тези избори не за власт, а за да променим това общество", каза още Станишев.

Още новини