Начало Новини Актуално Американският посланик Марси Рийс посети БТПП

Американският посланик Марси Рийс посети БТПП

Актуално

американски посланик Марси Рийс БТПППосланикът на САЩ в България Н.Пр. Марси Рийс, посети Българска търговско-промишлена палата (БТПП), придружавана от Елина Цауните – секретар по икономическите въпроси към посолството на САЩ.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов запозна гостите със 118–годишната история на работодателската организация. Представен бе широкият диапазон от услуги и инициативи на Палатата в подкрепа на бизнеса. Акцент в разговорите бе поставен върху доброволния търговски регистър и формите на членство в Палатата, въвеждането на международните стандарти и решаването на спорове чрез Арбитражния съд към БТПП.

Н.Пр. Maрси Рийс и Цветан Симеонов обсъдиха необходимостта от разширяване на сътрудничеството между България и САЩ на базата на все още неизползвания потенциал за това.

Председателят на БТПП обобщи най-важните, според членовете на Палатата, стъпки за подобряване на икономическата ситуация в България, а именно: въвеждането на електронно правителство, стабилност и предсказуемост на законите, условията за публични поръчки, борбата със сивия сектор и корупцията.

Потвърдена бе готовността на двете страни за сътрудничество и нови инициативи.

Още новини