Начало Новини Актуално Американски и български ротарианци ще реализират проекти в хуманитарната сфера

Американски и български ротарианци ще реализират проекти в хуманитарната сфера

Актуално

Американски и български ротарианци проекти хуманитарна сфераШестима представители на Дистрикт Мейн и Ню Хемпшир ще посетят Стара Загора през април, за да помогнат за реализацията на съвместни проекти и сътрудничеството между българските ротарианци и техните колеги от САЩ. Това съобщи Лорънс Фърбиш, дистрикт-гуверньор на Дистрикт Мейн и Ню Хемпшир, по време на срещата си със зам.-кмета на община Стара Загора Иванка Сотирова.

В срещата участваха още президентът на Ротари клуб - Стара Загора Николай Колев, проф. Цанко Яблански, отговарящ за международната дейност към дистрикта и секретарят на клуба Нейчо Нейчев.

До 2 години ще бъде реализиран Глобален гранд проект в хуманитарната сфера, с който е свързано посещението на американските ротарианци през април, съобщи още Фърбиш. Той е на първото си посещение в града и заедно със съпругата си Барбара са посетили Регионалния исторически музей, музея Неолитни жилища, а след обед ще проведат срещи с академичното ръководство на Тракийския университет.

От името на кмета Живко Тодоров г-жа Сотирова изрази подкрепата на общинското ръководство за партньорството между граждански организации и администрацията в полза на града и неговите жители, съобщиха от пресентъра на Общината. В края на май приключва проектът за оборудване на най-модерната в България сензорна зала в Дневния център за деца с увреждания в Стара Загора. Проектът е на Ротари клуб Стара Загора на стойност над 56 000 долара, като 23 000 лева са предоставени от Общинския фонд за подпомагане на неправителствени организации на Община Стара Загора.

Американски ротариани на среща в Община Стара Загора

Още новини