Начало Новини Актуално Американската търговска камара представи инвестиционен портал в помощ на бизнеса

Американската търговска камара представи инвестиционен портал в помощ на бизнеса

Актуално

България има потенциал за привличане на чуждестранни инвестиции в различни сектори на икономиката, но за да се превърне в отличен пазар, е необходимо да има пълна прозрачност и върховенство на закона. Това заяви в интервю за икономическото предаване Инициатива Томас Хигинс - член на Борда на Американската търговска камара в България. Той участва в кръгла маса на тема България: Привлекателна дестинация за инвестиции, организирана от камарата в София.

По време на форума, организиран от Американската търговска камара, е представена електронната платформа InvestNet.bg.
Това е инструмент, който трябва да бъде универсален за всички - за бизнеса, за общините и неправителствените организации. В Американската търговска камара особено много акцентираме на публично-частното партньорство и това е една от целите, която си поставяме със сайта, за да направим България много атрактивна среда за инвестиции. Общините трябва да проявят инициатива и да публикуват своя информация в портала, за да популяризират ресурсите си, заяви Том Хигинс.

Изпълнителният директор на Американската търговска камара Валентин Георгиев акцентира и на доброто взаимодействие между Камарата и Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Той подчерта, че през тази година ще се работи с търговските палати по регионите, като една от основните задачи е да се изгради добра информационна и IT инфраструктура, защото това е задължително условия за привличане на чуждестранни инвестиции.

Още новини