Начало Новини Актуално Американци даряват компютри на дом за деца в Стара Загора

Американци даряват компютри на дом за деца в Стара Загора

Актуално

Странстващи американци ще дарят на старозагорския Дом за деца, лишени от родителска грижа, Мария Терезия шест компютъра. Основната цел на Тереза Келър, трите й деца, както и дъщерята на най-добрата й приятелка, е да помогнат на хора от различни точки на света, а също така и да подтикнат за повече разбирателство между различни етноси и култури.

"Напуснах работа, а децата - училище. Продадохме къщата си, колата и още мебели, за да плащаме сами пътуването си около света", коментира Тереза Келър, директор на основаната от нея благотворителна фондация "Около света с нас". Тя допълни, че са очаровани от България, както че следващата им спирка след Стара Загора е социално заведение за деца в курорта Велинград. Там отново ще бъде подарено компютърно оборудване...
Престоят им в старозагорския дом "Мария Терезия" ще продължи до 10 октомври т.г., а през това време чужденците ще организират и специални занимания по английски за децата от социалното заведение, пише вестник Старозагорски новини.
По професия Тереза Келър е управител на Американски археологически институт с повече от 200 000 членове. Идеята й за благотворителната обиколка около света е изцяло нейна и се е родила спонтанно. В началото неправителствената организация е отнесла множество критики, но въпреки това за около една година фондацията е събрала близо 60 000 долара.

Още новини