Начало Новини Актуално Alltech представи в Стара Загора иновативни продукти за здравословно хранене на животните

Alltech представи в Стара Загора иновативни продукти за здравословно хранене на животните

Актуално

Водещата в световен мащаб американска компания Alltech за продукти от натурален и органичен произход за здравословно отглеждане на животните, проведе европейски лекционен тур в Стара Загора. Фирмата, която отбелязва 30 години, представи съвременни продукти, с които се преодолява глобалния проблем със заразата с микотоксини при широко приложими растителни култури.

Марк Ларус

„В света, а смятат и в България, търговците внасят голямо количество царевица от други страни. В момента около 10% от американската царевица не е прибрана от полето и е затрупана от снега. Американските медии предупреждават, че въпросната фуражна царевица, както и тази, която е прибрана през последните 3 месеца, е заразена с микотоксини. В продължение на 15 години Alltech е натрупала богат опит в разработването на продукт против микотоксините, наречен Микосорб. Над 30 водещи учени участваха в разработките. Причината за това е, че различните видове животни - крави, свине, птици, се повлияват от различни микотоксини. Друга причина за дългогодишните научни разработки в тази област е, че сме поразявани от различни микотоксини и това създава сериозни проблеми”, коментира вицепрезидентът на Alltech за Европа Марк Ларус .
В последните години все по-голямо внимaние се отделя на връзката между здравето на хората и начина им на хранене. Неправилното и небалансирано хранене води до различни здравословни проблеми. Едни от важните хранителни компоненти, които имат отношение към здравословното хранене са антиоксидантите. Основни естествени антиоксиданти са витамин Е, селен (Se) и др. През 1989 г. в компания Alltech започват научните изследвания на органичните съединения на селен и впоследствие е  разработен биотехнологичния препарат Sel-Plex.
Селенът, която се дава на кравата, попада в естествена среда в нейното мляко. При взаимодействие с други антиоксиданти, влияе отлично върху организма на хората, които приемат млякото, каза още Марк Ларус.
В края на 2006 г. с решение на Европейската Комисия  N 1750 от 27.11.2006 г. Sel-Plex става първият органичен Se, одобрен за приложение при всички видове домашни животни и птици.

 

Още новини