Начало Новини Актуално Алекси Алексиев е новият директор на ОДМВР - Стара Загора

Алекси Алексиев е новият директор на ОДМВР - Стара Загора

Актуално

Вътрешният министър Цветан Цветанов разпореди комплексна проверка на всички служби в Областна дирекция на МВР - Стара Загора. Тя е провокирана след скандалното освобождаване на комисар Тончо Михайлов, тъй като стана ясно, че е подслушвал нерегламентирано в стая оборудвана със специална разузнавателна техника екип на Инспектората на МВР, проверяващ дейността му.

За временно изпълняващ длъжността директор е назначен началникът на сектор Борба с организираната престъпност Алекси Алексиев.
Той поема управлението в тежка обстановка, обяви вътрешният министър.

Има две основни задачи - да повиша доверието в Областна дирекция на МВР - Стара Загора и самочувствието на колегите си. Те трябва да работят в спокойно среда и да доказват своя професионализъм, каза Алекси Алексиев.
Всичко, което се констатира в хода на проверките по време на управлението на Тончо Михайлов, ще бъде изпратено в прокуратурата, за да се търси и наказателна отговорност за действията, които са били в ущърб с професионалните му задължения, категоричен е Цветанов. Той уточни, че в обясненията си пред ръководството на МВР, комисар Михайлов обяснил, че стаята, оборудвана с подслушвателна и наблюдателна техника, била заварено положение от 1989 г., защото, според тогавашната нормативна уредба, било разрешено да се използва в определени оперативни ситуации. СРС-та, обаче, са били монтирани в розетката на компютърните кабели, а тогава конфигурации не е имало и обясненията на Михайлов са несъстоятелни, каза още вътрешният министър.

В навечерието на първия учебен ден Цветан Цветанов призова за засилено полицейско присъствие около училища и междублокови пространства, за да се гарантира сигурността на децата и да се противодейства на наркоразпространението сред подрастващите.

 

Още новини