Начало Новини Актуално Алексей Петров проучва старозагорския бизнес

Алексей Петров проучва старозагорския бизнес

Актуално

Изпълнителният директор на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) Алексей Петров и изпълняващият длъжността председател Теодор Дечев на съюза ще бъдат в Стара Загора на среща с представители на фирми - членове на ССИ. Форумът ще се състои от 11.00 часа в четвъртък (5 май) в конферентната зала на хотел Сити.

"Целта на нашата среща е да се запознаем по-отблизо с тези фирми, повечето от които са от средния и дребния бизнес, и да споделим мнения за тяхното оцеляване в условията на икономическа криза", съобщи Теодор Дечев. Той сподели, че срещата в Стара Загора е в рамките на мащабна инициатива, провеждана в по-големите градове на страната, пише вестник Старозагорски новини.
Тъй като няма влязла в сила присъда, изпълнителният директор на ССИ Алексей Петров все още заема тази длъжност. По лични причини председателят на ССИ, ректорът на УНСС проф. Борислав Борисов подаде оставка на 25 април т.г. и сега и.д. председател е Теодор Дечев.
Припомняме, че на 10 февруари 2010 година Алексей Петров, който е бивш съветник на тогавашния председател на ДАНС Петко Сертов и бивша барета, беше задържан по време на специализирана операция "Октопод". Според МВР и прокуратурата групата, към която принадлежи Петров, се занимавала с изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на "Кремиковци" АД в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет. Впоследствие мярката за неотклонение задържане под стража на Трактора беше променена в домашен арест, а от 6 февруари т.г. - в подписка.

Още новини