Начало Новини Актуално Актуална информация за конкурса Царица на Августиада 2018

Актуална информация за конкурса Царица на Августиада 2018

Актуално
1Избор на Царица на Августиада 7Както вече знаете, седмото издание на Фестивала на виното и културното наследство АВГУСТИДА 2018 ще се проведе от 12 до 14 октомври т.г. в Регионален исторически музей Стара Загора и на други места в града. За трети път ще се проведе конкурса за избор на Царица на Августиада, като посланик на фестивала. Първите две момичета, спечелили престижното отличие - Антония Дойчева и Мартина Танева изпълниха своята мисия да популяризират фестивала и културно-историческото наследство на Стара Загора на туристически форуми и други събития.
В тазгодишния конкурс има много нови елементи, които със сигурност ще повишат неговия престиж. Кастингът на желаещите да се включат в избора ще бъде на 29 септември от 14 ч.в Платинум клуб на Mall Galleria. Молът отново ще осигури паричните награди на победителите. Тоалетите на момичетата за конкурса ще бъдат осигурени от магазина на престижната модна къща „Юнона“ в Mall Galleria Стара Загора, която ще награди момичетата, класирани на първите три места с актуални тоалети. Царицата на Августиада ще спечели професионална фото сесия и ще бъде корица на списание Zona bg за месец ноември.
 

Царицата на Августиада 2018 ще получи специално изработена за конкурса корона. Короната е уникат, а дизайнът и изработката са на Славин Янакиев, изп. директор на завод Прогрес. Тя ще бъде връчена от миналогодишната победителка.

 

Победителката в конкурса и нейните подгласнички ще участват в официалното откриване на фестивала. Тя ще вземе участие и в Гала вечерта, и в награждаването на отличените вина. Ще представя Августиада и Стара Загора на туристически форуми и други събития през годината.

Всички участнички в конкурса ще получат награди, осигурени от търговските марки на Mall Galleria, а именно Golden rose, RKAcessories, Martinez perfume, Атлетик фитнес.
Основните критерии, на които трябва да отговарят участничките са красота, индивидуалност и естетика, стил, познания и интелект, умение за общуване. Всяко момиче, което счита, че притежава тези качества и е на възраст от 18 до 30 години, може да се запише за участие в Туристически информационен център Стара Загора и на бюро Информация в Mall Galleria Стара Загора до 28 септември, включително.
На претендентките за титлата им предстои усилена подготовка за конкурса. Те ще трябва да се запознаят с културно-историческото наследство на осем хилядолетния ни град, с начина за отглеждане на грозде и производство на вино в една от най-добрите винарни в България - Мидалидаре Естейт и да споделят преживяното. Всичко това ще бъде запечатано във филм, който ще се представи по време на финалния етап на конкурса, на 12 октомври от 19 часа на ниво 2 в Mall Galleria Стара Загора. Входът е свободен. В журито ще участват представители на организаторите, партньорите и спонсорите на АВГУСТИАДА, а председател ще бъде известната Жени Калканджиева.
 

Предстои оспорвана надпревара, коя от претендентките ще стане посланик на Фестивала Августиада и на нашия град.

 

Снимки от предишните конкурси за Царицата на Августиада и програмата на Августиада 2018. Кратък филм - анонс за избор на Царицата на Августиада 2017 вижте тук.

 

Повече информация за фестивала можете да видите на www.avgustiada.com, а процеса за избора на Царицата на Августиада 2018 можете да следите във Fейсбук тук.    

 

 

{vsig}ca2018{/vsig}

 

 

 

 

Още новини