Начало Новини Актуално Актьори от старозагорския драматичен театър Гео Милев излизат в неплатен отпуск

Актьори от старозагорския драматичен театър Гео Милев излизат в неплатен отпуск

Актуално

Стара ЗагораМежду 5 и 15 дни неплатен отпуск се налага да ползват до края на годината всички актьори от старозагорския Драматичен театър "Гео Милев", съобщи директорът Ивелин Керанов, когото мярката също няма да подмине. Периодът ще се определя в зависимост от натовареността на артистите.

Принудителната почивка се въвежда заради намаления годишен бюджет през август. Месечната субсидия за заплати бе свита от 24 000 лв. на 20 600 лв.
Заплатите обаче няма да се намаляват до края на годината. Няма да има и съкращения на актьори. Наложило се обаче да се освободят трима души от техническия състав и от администрацията. Щатните досега пенсионери пък преминали на граждански договор. До Нова година няма да се променят цените на билетите. За деца и пенсионери пиесите си остават по 3 лв.  
„Ще компенсираме разликите в бюджета с талант“, зарича се Керанов. Само за първите 6 месеца на годината трупата е събрала 54 000 лв. от продажби при първоначален годишен план на министерството от 63 000 лв. С орязването на бюджета обаче ведомството на Вежди Рашидов вдигнало летвата на 91 000 лв.

Информация: вестник Новината

Още новини